Metakognitiv terapi til børn og unge

Oplever du, at dit barn

 • bekymrer sig meget – eller hele tiden?

 • ofte prøver at undgå at gå i skole – står ikke op eller finder på undskyldninger?

 • undgår ting som han/hun tidligere gjorde – også socialt?

 • har tvangshandlinger?

 • ofte er nedtrykt og trist?

 • klager over ondt i maven?

 • reagerer overdrevent voldsomt på selv små negative oplevelser?

 • alt for ofte sender dig sms’er for at høre, hvor du er, og hvad du laver?

 • ikke tør være alene hjemme?

 • sover i forældrenes seng?

Og har du prøvet alt for at berolige og opmuntre, søgt læge, prøvet alternativ behandling osv.? Så er det måske fordi dit barn lider af angst, depression, OCD eller måske endda PTSD.

CEKTOS Metakognitive Gruppeforløb vil hurtigt og effektivt hjælpe dit barn ud af de negative mønstre. CEKTOS har haft over 500 børn igennem 6 ugers forløb med metakognitivt terapi til børn og unge.

Alle psykiske lidelser kan effektivt behandles med metakognitiv terapi

Vi har erfaring med, at langt de fleste børn på kun 6 uger vil opleve, at deres symptomer på f.eks. angst eller depression reduceres markant og glæden og friheden vender tilbage igen.

Metakognitiv terapi til børn baserer sig på den nyeste psykologiske teori og metode som har vist særdeles gode forskningsresultater i behandlingen af angst og depression hos både voksne og børn. Særligt i grupper hvor næsten alle bliver varigt kurerede for f.eks. sin angst eller depression.

I grupperne lærer børn og unge på 6 uger at identificere uhensigtsmæssige mestrings-strategier og lærer at få kontrol over de mekanismer som vedligeholder f.eks. stress, angst, depression og tvangstanker (OCD).

Vælg altid et forløb med blandede lidelser

Vi har overordentlig gode erfaringer med at blande børn og unge med forskellige typer lidelser i vores grupper!

På den måde lærer metakognitiv terapi børn og unge, at det er et særligt mønster, der ligger bag alle psykologiske problemer som angst, depression, stress, osv., og de nu har bedre metoder til at mestre alle aspekter af deres hverdag. Og alle deres negative tanker, uanset i hvilken sammenhæng de opstår, eller hvilke problemer de står over for. På den måde sikrer du dig et barn, der har en helt ny og stærk robusthed i forhold til, hvad livet vil byde på i fremtiden.​

Er du i tvivl om metakognitiv terapi til børn er det rigtige?

Når barnet/den unge er i behandling, erfarer vi hos CEKTOS, at det ofte giver mening at have et par forældresamtaler undervejs i forløbet. Forældresamtalerne bruges til at vejlede og guide dig/Jer i forhold til barnets specifikke problematik. Ligeledes vil vi under samtalerne svare på spørgsmål samt afklare og afdække Jeres adfærd omkring barnet/den unge. På den måde kan vi hjælpe med at blive klogere på, hvad I som forældre gør, der hjælper barnet/den unge, men også adfærd, der utilsigtet kan være med til at vedligeholde eller forstærke barnets/den unges vanskeligheder. CEKTOS' psykologer forholder sig altid nysgerrigt og anerkendende til Jeres forståelse af barnets udfordringer, da vi ved, at I kender barnet bedst og også har den største erfaring med, hvordan barnet handler i hverdagen. Samtalerne tilpasses også altid til Jeres specifikke ønsker og behov.

Er du i tvivl om dette er det rigtige for dit barn og har brug for vejledning, tilbyder vi en forsamtale (45 min) hos en af co-terapeuterne på børneholdet. Denne vil blive foretaget af en af vores dygtige psykologistuderende, der er i slutningen af deres uddannelse. Pris - se vores prisliste.

Vil du kontaktes af den ledende psykolog tilbyder vi en kort telefonsamtale på op til 15 minutter. Pris - se vores prisliste.

Ønsker du en personlig forsamtale (45 min) hos den ledende psykolog - prisen er den samme som en privat konsultation - se vores prisliste.

Vi tilbyder også metakognitive introduktionskurser, hvor du som forælder/pårørende kan få et indblik i den metakognitive metode, og hvordan den kan anvendes i dagligdagen. Disse er også gode, hvis du er i tvivl om et metakognitivt gruppeforløb er det bedste for dit barn. Du kan kontakte vores sekretær for metagrupperne Tina Steenberg Moll på 27 85 16 92 for at booke ovenstående eller forhøre dig om, hvornår vi afholder det næste forældre eller barn/unge kursus.

Her mødes holdene

Vi har kliniker og tilbyder forløb i hele Danmark, herunder i vores lille klinik i Thisted, men vores metakognitive forløb til børn og unge finder sted på disse adresser:​

CEKTOS København, Borgergade 28, 4., 1300 København K.
CEKTOS Næstved, Riddergade 7, 1 sal, 4700 Næstved
CEKTOS Aarhus, Fredens Torv 8, 8000 Århus

Praktisk information

Ligesom med lægehenvisning får du 9 timers terapi og derudover 3 timers forældretid (12 timer i alt).
Den aktuelle pris vil fremgå under tilmeldingsknapperne. Vi mødes 6 gange af 2 timers varighed pr. gang i alt 12 timers terapi.

Det med småt

 • Tilmelding er bindende, når formularen er indsendt
 • Deltagelse er betinget af, at kursusafgiften er betalt inden kursusstart
 • Ved afmelding før kursusstart beregnes 20 % af kursusafgiften i afmeldingsgebyr
 • Ved afmelding efter kursusstart tilbagebetales kursusafgiften ikke

Tilmeld dit barn her

Du skal tilmelde dit barn og betale ved at klikke på tilmeldingsknappen øverst og udfylde formularen.

Husk, vi tilbyder også metakognitive grupper til personer over 18 år.

Skriv til CEKTOS

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Det siger vores klienter

Super professionelle

"Super profesionelle psykologer, de er vildt dygtige og søde! Har snart haft 12 gange, størstedelen hos Michelle! Hun er super dygtig og har udfordret mig og lært mig, at kunne være menneske igen!"​

- Nikolaj Amtoft Pihlman

Et berigende kursus

"Det har været et berigende kursus i aflæring af 40 års dårlig vane med at forfølge bekymringerne. En øjenåbner for, at jeg selv kan beslutte hvad vej tanker og følelser skal gå..."

- Merry Andresen

Jeg har det rigtig godt

“Jeg har det rigtig godt, bedre end jeg har haft det i mange år! Jeg syntes at det er fantastisk, at så få behandlinger kan give så meget! Jeg bruger de værktøjer du har givet mig dagligt.”

- Tidligere klient​

Allerede efter allerførste gang

“Allerede efter allerførste gang, var min hverdag med en ellers 20 år gammel BED (tvangsoverspisning) fundamentalt forandret.”

- Rikke

Vi er medlem af​

Skriv dig op til Pia Callesens ugentlige blog

Få 3 råd til at styre bekymringer og tilmeld dig Pia Callesens blog direkte i din mailboks hver søndag.

Tilmeld ugentlig blog

CEKTOS – København

​Borgergade 28, 4. sal

1300 København K - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Aarhus

​Fredens Torv 8, 1. tv

8000 Aarhus C - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Næstved

​Riddergade 7, 1. sal

4700 Næstved - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS - Thisted

Toldbodgade 2B, 1. tv.

7700 Thisted - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

Om klinikken

Som den første klinik i Danmark har vi specialiseret os i metakognitiv terapi til behandling af psykiske lidelser og nervøse tilstande hos børn, unge og voksne.

Vi behandler en bred vifte af klienter med blandt andet depression, angst, spiseforstyrrelser, OCD og PTSD.

Telefontider

Mandag​

09.00 - 15.00

Tirsdag​

09.00 - 15.00​

​​​Onsdag​

09.00 - 15.00

Torsdag​

09.00 - 15.00

Fredag​

09.00 - 15.00

fb32  linked-in

dk-ny  swe  no  uk  de  faroe  kinesisk  fr