Forældresamtaler

Få redskaber til at håndtere kriser og konflikter derhjemme

Mange børn og unge har det svært og kæmper med bekymringer, negative tanker og lavt selvværd. Det er smerteligt at se, at di barn mistrives, og som forældre vil man gøre alt, hvad der skal står i sin magt, for at mindske deres tristhed, uro og ubehag. Problemet er, at man ofte gør alt for meget.

Når vi i bedste mening har al opmærksomhed rettet mod vores børn for at hjælpe dem ud af deres tristhed og skærme dem mod smerte, risikerer vi den modsatte effekt. For i vores kamp mod mistrivslen, fastholder vi børnenes fokus på egne bekymringer og negative tanker, og det kan føre dem ind i en tunge spiral af modløshed.

I stedet skal vi vise dem, at negative tanker og følelser som tristhed, vrede, angst, sorg og frygt er lige så normale, uundgåelige og forbigående som glæde, stolthed og lykke. Vi skal hjælpe dem til at undgå timelange spekulationer om eget værd ved at lade bekymringerne være og i stedet flytte fokus ud i verden og væk fra sig selv. På den måde kan de lære at mestre livet - også når det er svært. 

CEKTOS' psykologer vejleder og rådgiver netop i, hvordan man som forældre kan støtte barnet/den unge bedst muligt i at håndtere negative tanker og følelser og dermed mestre vanskelige situationer.

Når barnet/den unge er i behandling, erfarer vi hos CEKTOS, at det ofte giver mening at have et par forældresamtaler undervejs i forløbet. Forældresamtalerne bruges til at vejlede og guide dig/jer i forhold til barnets specifikke problematik. Ligeledes vil vi under samtalerne svare på spørgsmål samt afklare og afdække jeres adfærd omkring barnet/den unge. På den måde kan vi hjælpe med at blive klogere på, hvad I som forældre gør, der hjælper barnet/den unge, men også adfærd, der utilsigtet kan være med til at vedligeholde eller forstærke barnets/den unges vanskeligheder.

CEKTOS' psykologer forholder sig altid nysgerrigt og anerkendende til jeres forståelse af barnets udfordringer, da vi ved, at I kender barnet bedst og også har den største erfaring med, hvordan barnet handler i hverdagen. Samtalerne tilpasses også altid til jeres specifikke behov og ønsker og kan således foregå fysisk, telefonisk eller online.

​​Book en forældresamtale til 1300kr at ringe på telefon 55 73 48 49 eller ved at skrive en mail til info@​cektos.dk.

Skriv til CEKTOS

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Det siger vores klienter

Super professionelle

"Super profesionelle psykologer, de er vildt dygtige og søde! Har snart haft 12 gange, størstedelen hos Michelle! Hun er super dygtig og har udfordret mig og lært mig, at kunne være menneske igen!"​

- Nikolaj Amtoft Pihlman

Et berigende kursus

"Det har været et berigende kursus i aflæring af 40 års dårlig vane med at forfølge bekymringerne. En øjenåbner for, at jeg selv kan beslutte hvad vej tanker og følelser skal gå..."

- Merry Andresen

Jeg har det rigtig godt

“Jeg har det rigtig godt, bedre end jeg har haft det i mange år! Jeg syntes at det er fantastisk, at så få behandlinger kan give så meget! Jeg bruger de værktøjer du har givet mig dagligt.”

- Tidligere klient​

Allerede efter allerførste gang

“Allerede efter allerførste gang, var min hverdag med en ellers 20 år gammel BED (tvangsoverspisning) fundamentalt forandret.”

- Rikke

Vi er medlem af​

Skriv dig op til Pia Callesens ugentlige blog

Få 3 råd til at styre bekymringer og tilmeld dig Pia Callesens blog direkte i din mailboks hver søndag.

Tilmeld ugentlig blog

CEKTOS – København

​Borgergade 28, 4. sal

1300 København K - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Aarhus

​Fredens Torv 8, 1. tv

8000 Aarhus C - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Næstved

​Riddergade 7, 1. sal

4700 Næstved - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS - Thisted

Toldbodgade 2B, 1. tv.

7700 Thisted - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

Om klinikken

Som den første klinik i Danmark har vi specialiseret os i metakognitiv terapi til behandling af psykiske lidelser og nervøse tilstande hos børn, unge og voksne.

Vi behandler en bred vifte af klienter med blandt andet depression, angst, spiseforstyrrelser, OCD og PTSD.

Telefontider

Mandag​

09.00 - 15.00

Tirsdag​

09.00 - 15.00​

​​​Onsdag​

09.00 - 15.00

Torsdag​

09.00 - 15.00

Fredag​

09.00 - 15.00

fb32  linked-in

dk-ny  swe  no  uk  de  faroe  kinesisk  fr