Behandling af vrede tilbydes

Lær at regulere og håndtere din vrede

Oplever du at have vanskeligt ved at regulere, håndtere eller handle hensigtsmæssigt på din vrede? Så kan vores behandling af vrede med metakognitiv terapi hjælpe dig. Vi tilbyder behandling af vredeshåndtering individuelt eller i gruppe - online eller fysisk i vores afdelinger i henholdsvis Thisted, Aarhus, København og Næstved eller via gruppeforløb i resten Danmark.

Hvad er vrede?

Vrede er en af menneskets grundfølelser.

Det er naturligt at opleve vrede, hvis for eksempel dine grænser bliver overtrådt, du oplever uretfærdighed (ud fra dit værdisæt) eller svigt af forskellig art.

Vrede er et følelsesmæssigt og kropsligt signal til dig om, at noget er galt. Vrede giver dig mulighed for at beskytte dig selv, håndtere en situation eller kommunikere til din omverden, at der er noget, du ønsker ændret. Derudover kan vrede skabe afstand til andre mennesker, på godt og ondt.

Vrede kan tage mange former, fra direkte vredesudtryk som råb og vold, til mere subtile, såsom passiv aggressivitet eller sarkasme.

Der er kulturelle forskelle på, hvilke vredesudtryk som accepteres og anerkendes, og hvilke der kan føre til social afvisning.

Vrede er et to-ægget sværd. På den ene side kan vrede være vitaliserende – give energi, styrke og vedholdenhed – samtidig kan den være eksplosiv og destruktiv.

​​

Når vreden bliver uhensigtsmæssig

For mennesker, der oplever, at deres vrede har taget overhånd, kan det påvirke deres livskvalitet på en række dimensioner, både de nære relationer (kærester, venner og familie), men også tilknytningen til arbejdsmarkedet, evnen til at lykkes med personlige mål og projekter samt oplevelsen af selvværd.

Følelsen af vrede står sjældent alene, og en manglende evne til at styre sin vrede er i mange tilfælde forbundet med skyld og skam, både i forhold til at have følelsen, men særligt i relation til den adfærd, den kan fremprovokere, såsom raserianfald, vold og hærværk.

Derudover kan vreden dække over tristhed, angst og/eller frygt – frygten for ikke at være god nok, for at miste eller blive kritiseret/devalueret.

Vrede fungerer ved at indsnævre vores fokus, så der fokuseres på en oplevet trussel, samtidig med at den reducerer oplevelsen af tilfredshed eller påskønnelse af ting og andre mennesker.

Vedvarende vredesproblemer handler ikke blot om en følelse, men kan være med til at definere en social identitet, dvs. den måde man præsenterer sig selv på og ser sig selv i forhold til ens omverden, for eksempel ens vennekreds.

Derfor kan det være vanskeligt og angstprovokerende at fralægge sig det forsvar, som vreden kan fungere som. Behandling af vrede ved hjælp af metakognitiv terapi kan hjælpe! Hvis du oplever, at din vrede har en intensitet, en varighed og en frekvens, der er er et problem for dig, og hvis du oplever, at det har psykiske eller sociale problemer til følge, så behøver du ikke stå alene med det.

​​​

Hvordan foregår behandling af vrede?

I vredesbehandlingen arbejder terapeut og klient sammen om at afdække, hvorvidt der er nogen uhensigtsmæssig adfærd før, under eller efter et vredesudbrud, såsom overdreven trusselsmonitorering, analyse, bekymring, grubleri, konfliktoptrapning eller andet, der kan være med til at optrappe og vedligeholde en ond spiral.

Uhensigtsmæssig tankehåndtering og adfærd nedjusteres, og klienten hjælpes til at opbygge sundere og mere brugbare strategier til at håndtere følelsen af vrede. Dette kan indebære teknikker til at øge klientens egenkontrol i forhold til at kunne lade trigger-tanker og følelser af vrede være, skifte fokus, sætte grænser og sige fra på en afbalanceret måde, eller at kunne gå fra en situation i tide.

Behandling af vrede handler om at lære sin vrede at kende og forstå, hvornår det er et problem, og hvornår der er tale om en sund og brugbar følelse, hvorved følelsen af skam håndteres og reduceres. Ligeledes arbejder man med den.

Grundlæggende handler vredesbehandling om at blive bedre til selvregulering, så vreden ikke eskalerer, men håndteres i tide. Vredeskontrol handler ikke om at lægge låg på, men om at lære at håndtere udfordringer, blive bedre til at løse problemer og bygge videre på ens kompetencer, så man opnår mestring af situationer og højere livskvalitet.

​​

Stop din vrede og kom videre med vores vredesbehandling

Hvis du mener, at du selv eller en af dine nære har problemer med at håndtere sin vrede, så er der sandsynligvis behov for terapeutisk vredesbehandling.

Du er velkommen til at ringe til os på 5573 4849, og få en aftale om et forløb. Du er også velkommen til at skrive til os via kontaktformularen, og vi vil så vende tilbage til dig hurtigst muligt.

Skriv til CEKTOS

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Det siger vores klienter

Super professionelle

"Super profesionelle psykologer, de er vildt dygtige og søde! Har snart haft 12 gange, størstedelen hos Michelle! Hun er super dygtig og har udfordret mig og lært mig, at kunne være menneske igen!"​

- Nikolaj Amtoft Pihlman

Et berigende kursus

"Det har været et berigende kursus i aflæring af 40 års dårlig vane med at forfølge bekymringerne. En øjenåbner for, at jeg selv kan beslutte hvad vej tanker og følelser skal gå..."

- Merry Andresen

Jeg har det rigtig godt

“Jeg har det rigtig godt, bedre end jeg har haft det i mange år! Jeg syntes at det er fantastisk, at så få behandlinger kan give så meget! Jeg bruger de værktøjer du har givet mig dagligt.”

- Tidligere klient​

Allerede efter allerførste gang

“Allerede efter allerførste gang, var min hverdag med en ellers 20 år gammel BED (tvangsoverspisning) fundamentalt forandret.”

- Rikke

Vi er medlem af​

Skriv dig op til Pia Callesens ugentlige blog

Få 3 råd til at styre bekymringer og tilmeld dig Pia Callesens blog direkte i din mailboks hver søndag.

Tilmeld ugentlig blog

CEKTOS – København

​Borgergade 28, 4. sal

1300 København K - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Aarhus

​Fredens Torv 8, 1. tv

8000 Aarhus C - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Næstved

​Riddergade 7, 1. sal

4700 Næstved - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS - Thisted

Toldbodgade 2B, 1. tv.

7700 Thisted - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

Om klinikken

Som den første klinik i Danmark har vi specialiseret os i metakognitiv terapi til behandling af psykiske lidelser og nervøse tilstande hos børn, unge og voksne.

Vi behandler en bred vifte af klienter med blandt andet depression, angst, spiseforstyrrelser, OCD og PTSD.

Telefontider

Mandag​

09.00 - 15.00

Tirsdag​

09.00 - 15.00​

​​​Onsdag​

09.00 - 15.00

Torsdag​

09.00 - 15.00

Fredag​

09.00 - 15.00

fb32  linked-in

dk-ny  swe  no  uk  de  faroe  kinesisk  fr