​CEKTOS – en frontløber i behandling af psykisk lidelse

Høj faglighed, seriøsitet og mangeårig erfaring

CEKTOS er kendt for høj faglighed, seriøsitet, mangeårig erfaring og for at være frontløber inden for ny psykologisk behandling.

Som den første klinik i Danmark – og en af de første i Norden – har vi specialiseret os i metakognitiv terapi til behandling af psykiske lidelser og nervøse tilstande hos børn, unge og voksne. Vi behandler en bred vifte af klienter med blandt andet depression, angst, spiseforstyrrelser, OCD, PTSD.

Vi har klinikker i henholdsvis Thisted, Aarhus, Næstved og København, men vi tilbyder også vores behandlinger i resten af landet.

Metakognitiv terapi er udviklet efter den britiske professor Adrian Wells’ årelange forskning i det menneskelige sind og har meget overbevisende effekt på alle former for psykisk lidelse, bekymring og ængstelse. CEKTOS’ klinikchef og indehaver, Pia Callesen, konkluderer i sin ph.d. fra 2016 metakognitiv terapis stærke effekt mod depression.​

Skriv til CEKTOS

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Danmarks første klinik

CEKTOS er en udløber af Danmarks formentlig første private psykologiske klinik, der blev stiftet i 1977 af cand.psych. Preben E. Wagner i Næstved, som tilbød adfærdspsykologi. Klinikken blev siden videreført af cand.psych. Lennart Holm, der i 2002 navngav CEKTOS – Center for Kognitiv Terapi og Supervision. Fokus for behandling var dengang kognitiv terapi.

I 2007 fusionerede Lennart Holms klinik med Pia Callesens ‘Kognitivt Terapicenter’ i København. De videreførte navnet CEKTOS til deres fælles klinik og fik med fusionen afdelinger i Næstved og København. Pia Callsen overtog klinikken i 2011 på Fredens Torv i Aarhus. Desuden afholdes der nu også metakognitive gruppeterapier i en lang række byer over hele Danmark.

Hos CEKTOS anerkender vi forskning​

Det er langt fra første gang, at CEKTOS er pioner i psykologisk behandling. Tidligere var udgangspunktet for vores behandling den meget anerkendte kognitive terapeutiske metode. Kognitiv terapi er stadig meget brugt og hjælper mange, men metakognitiv terapi har vist sig at have generelt bedre effekt over kortere tid.

At anerkende udviklingen i faget til gavn for mennesker med psykisk lidelse har således siden CEKTOS’ fødsel været omdrejningspunktet for vores tilgang til behandling. Vi sætter en ære i at følge med i national såvel som international forskning, og vi er åbne for nye forskningsresultater, som kan udfolde opfattelsen af effektfuld behandling. Ny viden kan være medvirkende til at nogle metoder skubbes lidt i baggrunden, men det er væsentligt for os, at vi fortsat følger med i og bidrager til udviklingen.

I CEKTOS forsker vi løbende i effekten af metakognitiv terapi. Se mere om vores igangværende forskningsprojekter her.​

Opgradering og undervisning

Vores ambition er at være Danmarks førende psykologcenter inden for effektiv terapi af børn og voksne. Ligeledes at være førende inden for udbuddet af uddannelser og supervision til psykologer, læger og andre faggrupper inden for de forskningsbaserede metoder. Derfor er det vigtigt for os, at vi kontinuerligt opgraderer os og forsker, så vi kan undervise fagpersoner i de nyeste og mest optimale psykologiske behandlingsformer – og så vi altid kan tilbyde effektfuldt og forskningsbaseret behandling og derved medvirke til, at klienter i CEKTOS gør sig fri af psykiske lidelser.

De første i Danmark med metakognitive grupper

Ventetid på terapi med henvisning fra egen læge var også et stort problem i CEKTOS, da vi ’i gamle dage’ udelukkende tilbød kognitiv terapi, som dengang var den mest effektive form for terapi mod en række psykiske lidelser. Ventetiden skyldtes, at den kognitive metode anser årsagerne til psykiske lidelser som væsensforskellige. Derfor skal de også behandles forskelligt.

Principper for behandling af depression er anderledes end principper for behandling af angst, som adskiller sig fra behandling af en spiseforstyrrelse, som er anderledes end behandling af stress og så videre. Vi måtte derfor vente med at holde gruppeforløb, til vi havde et hold klienter med samme lidelse. Det skabte lange ventelister.

Siden overgik CEKTOS til kun at tilbyde metakognitiv terapi, da den metode jo har væsentlig bedre resultater end den kognitive. Professor Adrian Wells, ophavsmanden til den metakognitive metode, havde påvist, at alle psykiske lidelser stammer fra et og samme problem; nemlig overtænkning. Derfor kan alle psykiske lidelser også behandles med samme metode. Mennesker med forskellige diagnoser kan deltage i samme transdiagnostiske terapi i samme rum og overvinde diagnoserne med samme løsning; mindre håndtering af tankerne.

Da vi havde praktiseret metakognitiv en-til-en-terapi i en periode, ønskede vi at udvikle et tilbud på behandling uden ventetid og til en lavere pris, end terapi hos en psykolog kostede med en henvisning fra lægen. Derfor satte vi os dengang sammen med Adrian Wells og udviklede et gruppeforløb med direkte afsæt i hans forskning.

CEKTOS blev således den første klinik i Danmark, som tilbød metakognitiv gruppeterapi. Det første hold mødtes i København i 2013, og siden har vi holdt flere hundrede gruppeforløb for flere tusinde mennesker med psykisk lidelse blandt andet i Aarhus, Aalborg, Fredericia, Hillerød, København, Køge, Næstved, Odense, Roskilde, Silkeborg, Skive og Thisted.

Vi tilbyder også online gruppeforløb for klienter, hvor afstand er en hindring. Selv for klienter der bor i udlandet, og hvis sprog ikke er dansk, tilbyder vi online gruppeforløb på engelsk.

I forbindelse med, at jeg skrev min PhD i 2016, udforskede vi effekten på de første 131 deltagere på vores transdiagnostiske metakognitive gruppeforløb i CEKTOS. Og resultaterne var enestående. Normalt falder effekten på psykologiske metoder, når man går fra individuel terapi til gruppeterapi. Men i den metakognitive terapi holdt effekten, og knap 70% af gruppedeltagerne blev diagnose-fri på et 6 ugers gruppeforløb på i alt 12 timer. Det er fantastiske resultater.

Det siger vores klienter

Super professionelle

"Super profesionelle psykologer, de er vildt dygtige og søde! Har snart haft 12 gange, størstedelen hos Michelle! Hun er super dygtig og har udfordret mig og lært mig, at kunne være menneske igen!"​

- Nikolaj Amtoft Pihlman

Et berigende kursus

"Det har været et berigende kursus i aflæring af 40 års dårlig vane med at forfølge bekymringerne. En øjenåbner for, at jeg selv kan beslutte hvad vej tanker og følelser skal gå..."

- Merry Andresen

Jeg har det rigtig godt

“Jeg har det rigtig godt, bedre end jeg har haft det i mange år! Jeg syntes at det er fantastisk, at så få behandlinger kan give så meget! Jeg bruger de værktøjer du har givet mig dagligt.”

- Tidligere klient​

Allerede efter allerførste gang

“Allerede efter allerførste gang, var min hverdag med en ellers 20 år gammel BED (tvangsoverspisning) fundamentalt forandret.”

- Rikke

Vi er medlem af​

Skriv dig op til Pia Callesens ugentlige blog

Få 3 råd til at styre bekymringer og tilmeld dig Pia Callesens blog direkte i din mailboks hver søndag.

Tilmeld ugentlig blog

CEKTOS – København

​Borgergade 28, 4. sal

1300 København K - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Aarhus

​Fredens Torv 8, 1. tv

8000 Aarhus C - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Næstved

​Riddergade 7, 1. sal

4700 Næstved - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS - Thisted

Toldbodgade 2B, 1. tv.

7700 Thisted - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

Om klinikken

Som den første klinik i Danmark har vi specialiseret os i metakognitiv terapi til behandling af psykiske lidelser og nervøse tilstande hos børn, unge og voksne.

Vi behandler en bred vifte af klienter med blandt andet depression, angst, spiseforstyrrelser, OCD og PTSD.

Telefontider

Mandag​

09.00 - 15.00

Tirsdag​

09.00 - 15.00​

​​​Onsdag​

09.00 - 15.00

Torsdag​

09.00 - 15.00

Fredag​

09.00 - 15.00

fb32  linked-in

dk-ny  swe  no  uk  de  faroe  kinesisk  fr