ADHD​

Hos CEKTOS bestræber vi os altid på at imødekomme vores klienters unikke behov, især når det drejer sig om ADHD. Hvis du er bekendt med diagnosen, ved du sandsynligvis, at ADHD er en kompleks tilstand, der på trods af visse ligheder kan påvirke mennesker meget forskelligt. Af denne grund mener vi, at det er mest hensigtsmæssigt at udarbejde individualiserede behandlingsplaner baseret på en omhyggelig vurdering af hver enkelt patients særlige udfordringer i forbindelse med diagnosen. Vores mål er at tilpasse behandlingen efter dine præferencer og behov for at sikre, at du opnår den mest effektive og relevante terapierfaring muligt. 

Hvad er ADHD?

ADHD, som står for Attention Deficit Hyperactivity Disorder (eller Hyperkinetisk forstyrrelse på dansk) er en neurobiologisk tilstand, der er kendetegnet ved følgende kerneelementer:

  • Opmærksomhedsproblemer: Individer med ADHD oplever ofte udfordringer med at fasthold deres fokus på opgaver og aktiviteter. De er let distraherede og har vanskeligheder med at organisere deres tanker og opgaver
  • Impulsivitet: Personer med ADHD har en tendens til at handle impulsivt, hvilket kan resultere i hurtige beslutninger uden nødvendig overvejelse af konsekvenserne.
  • Hyperaktivitet: En anden karakteristika ved ADHD er en vedvarende følelse af uro og hyperaktivitet. Dette kan føre til vanskeligheder ved at sidde stille og have kontrol deres energiniveau.

Typer af ADHD

​Det er vigtigt at bemærke, at der findes forskellige typer af ADHD. 

ADD er faktisk den samme diagnose, som ADHD, dog uden de typiske symptomer på hyperaktivitet. Her er en kort beskrivelse af de tre overordnede typer af ADHD:

  • ADD - primært opmærksomhedssvigt: Denne form for ADHD er primært kendetegnet ved vanskeligheder med opmærksomhed of fokus. Det kan føre til uorganiseret adfærd og svært ved at fuldføre opgaver.
  • ADHD - primært hyperaktivitet og impulsivitet: Personer med denne type ADHD har svært ved at kontrollere deres impulser, hvilket resulterer i impulsiv adfærd og vanskeligheder ved at tænke før handling.
  • ADHD - kombination af opmærksomhed, hyperaktivitet og impulsivitet: Dette er den mest udbredte form for ADHD, hvor der forekommer en kombination af opmærksomhedsproblemer, hyperaktivitet og impulsivitet.

Symptomer på ADHD​

Symptomerne på ADHD kan variere betydeligt fra person til person og kan omfatte:

  • Vanskeligheder ved at vedligeholde fokus og koncentration
  • Impulsiv adfærd, herunder at afbryde andre
  • Hyperaktivitet og uro
  • Problemer med organisering og hyppig glemsomhed

Det er vigtigt at understrege, at en person​ ikke nødvendigvis behøver at have alle disse symptomer for en ADHD diagnose.

Hvordan behandles ADHD?

Individer, der lever med ADHD, står ofte overfor komplekse udfordringer, herunder angst, depression samt problemer med alkohol- og stofmisbrug. Hvis du er en af dem, der konfronteres med disse udfordringer, er metakognitiv terapi sandsynligvis en effektiv behandlingsmulighed for dig.

Metakognitiv terapi, i dette tilfælde, fokuserer på at identificere og ændre uhensigtsmæssige tanke- og adfærdsmønstre, der bidrager til angst, depression og misbrug, og har vist sig at være en særlig effektiv behandlingsform for netop disse udfordringer.

Forskning

Ud over vores forpligtelse til at levere den bedst mulige behandling, prioriterer vi hos CEKTOS konstant udvidelsen af vores faglige ekspertise. Derfor er vi også engagerede i forskningen inden for ADHD og metakognitiv terapi. 

Hvis du har ADHD og er interesseret i at deltage i disse projekter, opfordrer vi dig til at følge os på Facebook eller besøge vores hjemmeside for at holde dig opdateret om kommende initiativer​

Skriv til CEKTOS

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Det siger vores klienter

Super professionelle

"Super profesionelle psykologer, de er vildt dygtige og søde! Har snart haft 12 gange, størstedelen hos Michelle! Hun er super dygtig og har udfordret mig og lært mig, at kunne være menneske igen!"​

- Nikolaj Amtoft Pihlman

Et berigende kursus

"Det har været et berigende kursus i aflæring af 40 års dårlig vane med at forfølge bekymringerne. En øjenåbner for, at jeg selv kan beslutte hvad vej tanker og følelser skal gå..."

- Merry Andresen

Jeg har det rigtig godt

“Jeg har det rigtig godt, bedre end jeg har haft det i mange år! Jeg syntes at det er fantastisk, at så få behandlinger kan give så meget! Jeg bruger de værktøjer du har givet mig dagligt.”

- Tidligere klient​

Allerede efter allerførste gang

“Allerede efter allerførste gang, var min hverdag med en ellers 20 år gammel BED (tvangsoverspisning) fundamentalt forandret.”

- Rikke

Vi er medlem af​

Skriv dig op til Pia Callesens ugentlige blog

Få 3 råd til at styre bekymringer og tilmeld dig Pia Callesens blog direkte i din mailboks hver søndag.

Tilmeld ugentlig blog

CEKTOS – København

​Borgergade 28, 4. sal

1300 København K - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Aarhus

​Fredens Torv 8, 1. tv

8000 Aarhus C - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Næstved

​Riddergade 7, 1. sal

4700 Næstved - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS - Thisted

Toldbodgade 2B, 1. tv.

7700 Thisted - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

Om klinikken

Som den første klinik i Danmark har vi specialiseret os i metakognitiv terapi til behandling af psykiske lidelser og nervøse tilstande hos børn, unge og voksne.

Vi behandler en bred vifte af klienter med blandt andet depression, angst, spiseforstyrrelser, OCD og PTSD.

Telefontider

Mandag​

09.00 - 15.00

Tirsdag​

09.00 - 15.00​

​​​Onsdag​

09.00 - 15.00

Torsdag​

09.00 - 15.00

Fredag​

09.00 - 15.00

fb32  linked-in

dk-ny  swe  no  uk  de  faroe  kinesisk  fr