Professionel behandling af borderline

Hjælp til borderline i hele landet

Borderline Personlighedsforstyrrelse (BPD) er en kompleks og udfordrende psykisk tilstand, der påvirker en persons måde at tænke, føle og interagere med andre mennesker på.

Hvis du selv, eller en du kender, har symptomer på borderline eller er diagnosticeret med BPD, kan vi i CEKTOS tilbyde en professionel behandling af borderline. Vi har klinikker i byerne København, Aarhus, Næstved og Thisted, og vi yder derfor hjælp til borderline for klienter i hele landet.

Hvad er Borderline Personlighedsforstyrrelse?

Alle mennesker besidder nogle karakteristiske træk, som andre vil bruge til at beskrive os med. Disse træk er med til at definere vores måde at være, agere og tænke på. Det er disse karaktertræk, der tilsammen er med til at definere vores personlighed.

Når man lider af en personlighedsforstyrrelse, som borderline, afviger ens personlighed fra det, der betragtes som normalt, forventeligt eller alment accepteret. Dette i en sådan grad, at det skaber betydelige udfordringer, både for vedkommende selv og for andre omkring en.​

Hvad er symptomerne på borderline?

Symptomerne på borderline kan være adfærdsmønstre, såsom:

  • Intense følelser: Personer med BPD oplever ofte intense og uforudsigelige følelser som vrede, tristhed, angst og glæde. Disse følelser kan skifte hurtigt og være vanskelige at kontrollere.
  • Usikkerhed i forhold: Relationer er ofte komplicerede for personer med BPD. De kan opleve intens frygt for afvisning og føle, at folk enten elsker dem helt eller slet ikke. Dette kan føre til intense og ustabile forhold. Forhold til andre er nemlig typisk forbundet med en grad af utryghed og mistillid. Omvendt, oplever mange ofte at have svært ved at være alene og er således enormt afhængige af at være sammen med andre.
  • Tomhedsfølelse: En følelse af tomhed og ensomhed er ofte meget almindelig for personer med BPD. De kan have svært ved at finde mening og formål i livet.
  • Impulsiv adfærd: Mennesker med BPD har en tendens til impulsiv adfærd, såsom overspisning, alkohol- eller stofmisbrug, selvskade eller risikabel seksuel adfærd.
  • Forstyrrelse i identitet og egen selvopfattelse: Mennesker med BPD kan have svært ved at have en stabil og sammenhængende selvidentitet. Det ses ofte, at individer med BPD regelmæssigt kan ændre deres interesser, værdier og mål.

Hvordan foregår behandlingen af borderline med metakognitiv terapi?

Hos CEKTOS tilbyder vi metakognitiv terapi til behandling af borderline. Vi tilbyder en tryg og støttende atmosfære, hvor vi arbejder sammen med vores klienter for at forstå deres udfordringer og udvikle effektive mestringsstrategier. I behandling af borderline arbejder terapeuten og klienten sammen om at identificere de metakognitive overbevisninger, som personen med BPD har omkring egne tanker og følelser. Dette kan omfatte overbevisninger om, at man ikke har kontrol over, hvad man gør, når man bliver ramt af negative tanker og følelser, eller at man altid er nødt til at bekymre sig eller handle på tanker og stærke følelser.

Terapeuten hjælper klienten med at undersøge deres tankemønstre, især dem, der kan føre til følelsesmæssig dysregulering eller impulsiv adfærd. Dette kan indebære at identificere tankemønstre, der fører til sort-hvid tænkning eller overdreven bekymring.

Ligeledes arbejder terapeuten med klienten for at introducere og øve mere hensigtsmæssige strategier, der kan hjælpe med at ændre de destruktive tankemønstre og adfærd, som kendetegner symptomer på borderline. Dette kan omfatte teknikker som afkoblet opmærksomhed, hvor klienten lærer at observere deres tanker uden at blive fanget i dem og derefter vælge, hvordan de vil reagere. Dette kan hjælpe med at reducere intensiteten af følelsesmæssige reaktioner og impulsiv adfærd. En vigtig del af behandlingen af borderline er at hjælpe klienten med at udvikle en bedre evne til selvregulering. Dette kan omfatte at lære at bremse impulsive handlinger og reagere mere hensigtsmæssigt på følelser.

Studier peger også på, at mennesker med borderline ofte lider af andre komorbide lidelser, herunder PTSD, stofmisbrug, dysfori eller tilbagevendende depression, hvilket også kan være relevant at behandle i terapien.

Kontakt os gerne hvis du har brug for hjælp og støtte

I CEKTOS tilbyder vi også hjælp til borderline for pårørende, da vi ved, at BPD kan påvirke hele familien. Vi hjælper med at skabe en bedre forståelse og kommunikation inden for familien.

Hvis du søger hjælp til borderline til dig selv eller en du kender, så er du velkommen til at kontakte os for at få mere information om behandlingen eller for at booke en konsultation hos en kvalificeret metakognitiv terapeut.​

Skriv til CEKTOS

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Det siger vores klienter

Super professionelle

"Super profesionelle psykologer, de er vildt dygtige og søde! Har snart haft 12 gange, størstedelen hos Michelle! Hun er super dygtig og har udfordret mig og lært mig, at kunne være menneske igen!"​

- Nikolaj Amtoft Pihlman

Et berigende kursus

"Det har været et berigende kursus i aflæring af 40 års dårlig vane med at forfølge bekymringerne. En øjenåbner for, at jeg selv kan beslutte hvad vej tanker og følelser skal gå..."

- Merry Andresen

Jeg har det rigtig godt

“Jeg har det rigtig godt, bedre end jeg har haft det i mange år! Jeg syntes at det er fantastisk, at så få behandlinger kan give så meget! Jeg bruger de værktøjer du har givet mig dagligt.”

- Tidligere klient​

Allerede efter allerførste gang

“Allerede efter allerførste gang, var min hverdag med en ellers 20 år gammel BED (tvangsoverspisning) fundamentalt forandret.”

- Rikke

Vi er medlem af​

Skriv dig op til Pia Callesens ugentlige blog

Få 3 råd til at styre bekymringer og tilmeld dig Pia Callesens blog direkte i din mailboks hver søndag.

Tilmeld ugentlig blog

CEKTOS – København

​Borgergade 28, 4. sal

1300 København K - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Aarhus

​Fredens Torv 8, 1. tv

8000 Aarhus C - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Næstved

​Riddergade 7, 1. sal

4700 Næstved - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS - Thisted

Toldbodgade 2B, 1. tv.

7700 Thisted - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

Om klinikken

Som den første klinik i Danmark har vi specialiseret os i metakognitiv terapi til behandling af psykiske lidelser og nervøse tilstande hos børn, unge og voksne.

Vi behandler en bred vifte af klienter med blandt andet depression, angst, spiseforstyrrelser, OCD og PTSD.

Telefontider

Mandag​

09.00 - 15.00

Tirsdag​

09.00 - 15.00​

​​​Onsdag​

09.00 - 15.00

Torsdag​

09.00 - 15.00

Fredag​

09.00 - 15.00

fb32  linked-in

dk-ny  swe  no  uk  de  faroe  kinesisk  fr