CEKTOS Metakognitive grupper for voksne i hele Danmark

Alle kan få et liv uden stress, angst eller depression!

CEKTOS er Danmarks førende psykologklinik inden for metakognitiv terapi.

I 2013 lancerede vi Danmarks første metakognitive gruppeforløb, og siden da har tusindvis af personer i alle aldre deltaget i grupperne.

Uanset hvor du bor i landet, kan du deltage i metakognitiv gruppeterapi et sted i nærheden af dig. Læs mere om metakognitiv gruppeterapi ved at klikke dig ind på de forskellige byer nedenunder og find ud af, hvornår næste arrangement er.

Tilmeld metakognitive grupper

For at se denne Youtube video skal du acceptere marketing cookies

Administrer samtykke

Region Vestjylland

Metakognitiv terapi: Et paradigmeskifte indenfor psykologien

Metakognitiv terapi er en helt ny metode indenfor psykologien, der viser markante resultater i behandlingen af stort set alle former for psykiske lidelser. Vores metakognitive grupper er særligt tilrettelagte til behandling af:

 • Stress og angst
 • Posttraumatisk stress (PTSD).
 • Tvangstanker, tvangshandlinger (OCD) og
 • Depression

Forløbet er også brugbart til dig, der ikke lider af stress, angst eller depression på nuværende tidspunkt, men som gerne vil øge din robusthed og undgå tilbagefald i fremtiden. Du vil med andre ord lærer redskaber til at mentalt vaccinere dig selv mod psykiske lidelser !

Hvis du tidligere har gået i psykologisk behandling, vil du i metakognitiv terapi opleve en radikalt anderledes tilgang til årsagen og behandlingen af psykiske lidelser. Du vil få konkrete og effektive redskaber til at overvinde stress, angst og depression.

Selvom du ikke oplever fuldtonede angstanfald, svær stress eller dyb depression vil du stadig kunne have gavn af vores metakognitive grupper.

Måske du kan genkende nogle af disse situationer:

 • Du føler det som om, at rollerne er byttet rundt. Det er dine tanker der styrer dig og ikke omvendt.
 • Tanker eller ubehagelige minder fra fortiden bliver ved med at dukke op på nethinden og plage dig
 • Du bekymrer dig ofte om mange forskellige ting. Både omkring ting der påvirker dig selv direkte, men også omkring din familie og venner.
 • Du er meget opmærksom på potentielt farlige situationer. Både hjemme og når du er ude.
 • Din krop sender dig mange signaler og du er ekstremt fokuseret på hvert et lille prik, som din krop registrerer.
 • Du har svært ved at falde i søvn eller oplever decideret søvnløshed.

Vaccination mod stress, angst og depression

Vores metakognitive grupper er vores mest effektive tilbud til dig der ønsker hurtig og effektiv hjælp til at overvinde symptomer og øge selvværdet – også på den lange bane.

Forløbet er både egnet til dig der lider af symptomer og dig der gerne vil forebygge at komme til at lide af psykiske lidelser i fremtiden. Med CEKTOS’ metakognitive gruppeforløb bliver du vaccineret mod stress, angst, PTSD, OCD og depression!

Der er ikke tale om traditionel gruppeterapi

Måske tænker du, at du i hvert fald ikke skal være med i sådan en omgang gruppeterapi. Sådan har rigtig mange det, når de første gang hører om muligheden. CEKTOS grupper er dog ikke traditionel gruppeterapi, hvor man sidder i rundkreds og fortæller om sine allerinderste tanker og følelser. Tværtimod. I CEKTOS grupper betyder indholdet af dine tanker ikke noget og du skal derfor heller ikke dele dem med de andre. Kurset har til hensigt at reducere bekymringer og grublerier samt øge livskvalitet og selvværd. Du vil få brugbare redskaber tl at overvinde negative tanker, der kører i ring og forhindrer dig i at nå dine mål. Forløbet indbefatter en kort præsentation af din egen problemstilling, men det forventes ikke, at du deler intime detaljer. Det er ikke en forudsætning for deltagelse, at du deler din egen problemstilling med resten af holdet, ligesom meditation ikke er en del af forløbet.

De fleste af vores deltagere oplever, at det giver en social støtte, at være sammen med andre mennesker, der sidder i samme båd. En støtte der fortsætter efter forløbet, hvis du vælger at tilmelde dig vores lukkede Facebook-gruppe for tidligere gruppedeltagere. Her kan du altid søge hjælp og opbakning fra andre som har været igennem den samme behandling som dig, hvis tankerne igen trænger sig på.

Forskningen dokumenterer effekten af metakognitiv terapi

Metakognitiv terapi er en ganske ny form for psykologisk behandling. Gennem de seneste år er der forsket intensivt i metakognitiv behandling i forhold til behandling af eksempelvis angst, Post Traumatisk Stress Syndrom (PTSD) og Tvangstanker og tvangshandlinger (OCD). Resultaterne er imponerende og viser at metoden er endnu bedre end klassisk Kognitiv Adfærds Terapi. Den hidtil mest effektive psykologiske behandling.

I CEKTOS bidrager vi selv til forskningen i metoden. Vores klinikchef Pia Callesen har ultimo 2016 afsluttet verdens hidtil største PhD-forskningsprojekt i metakognitiv behandling af depression. 153 danskere med lægehenvisning til psykologbehandling har deltaget i forskningsprojektet. Resultaterne forventes offentliggjort i første halvdel af 2016.

Cektos har i samarbejde med grundlæggeren af metakognitiv terapi Prof. Adrian Wells udviklet disse gruppeforløb og afprøvet den metakognitive manual til blandede lidelser i grupperne.

Metakognitiv gruppeterapi indeholder

 • I alt 12 timer.
  Også enkelte gruppeforløb v/Dr. Pia Callesen.
 • Test der måler dine symptomer løbende så du selv kan følge din udvikling
 • Din egen personlige problemformulering, hvor du kan få et overblik over dine strategier og vejen ud af stress, angst og depression
 • En lydfil som hjælper dig med at træne din opmærksomhed
 • Hjemmeopgaver mellem hver mødegang
 • En plan for hvordan du undgår tilbagefald
 • Adgang til lukket Facebookforum for tidligere deltagere metakognitive gruppeforløb

Effekt af forløbet

Kurset lærer dig at du kan styre de mekanismer der er årsag til stress, angst og depression. Du lærer at øge din livskvalitet og selvværd. Du vil få brugbare redskaber til at overvinde negative tanker der kører i ring og forhindrer dig i at nå dine mål. Metoden involverer ikke, at du skal afsløre intime detaljer om dig selv eller meditere.

Udbytte fra forløbet:

 • Du lærer at begrænse de mekanismer der er årsag til stress, angst og depression uanset dine livsomstændigheder
 • Du lærer at holde fokus på de vigtige ting i livet, nå dine drømme og mål samt opretholde dit selvværd uanset hvad der sker dig i livet
 • Du lærer at stress ikke er farligt men helt almindeligt og at det er noget du kan styre uanset mængden af indre og ydre krav i dit liv.
 • Du møder andre som har lignende udfordringer som dig selv

Forløbet er optimalt for dig der:

 • Lider af stress, angst, depression, PTSD og/eller mild OCD* , herunder f.eks. helbredsangst, panikangst og social angst
 • Er motiveret til at få det bedre
 • Ikke lider af svær psykose, svær autisme eller er akut selvmordstruet – (Her anbefaler vi individuel terapi)
 • Ikke lider af simple fobier som f.eks. edderkoppe eller hundefobi (Her anbefaler vi alm. kognitiv adfærdsterapi som typisk kun tager ml. 1-3 individuelle sessioner)
 • Ikke lider af hjernerystelse

Priser

Se prisen for hele forløbet under tilmeldingsknapperne. Vi har forløb i Næstved, Aarhus og København, Hellerup, Køge, Holbæk, Hillerød, Midtjylland, Odense, Aalborg og Nykøbing F.

Prisen for gruppeforløb v/Dr. Pia Callesen vil være dyrere end de andre gruppeforløb.

Sundhedsforsikringer

Visse sundhedsforsikringer giver også tilskud til gruppeterapi. Vis denne side til dit forsikringsselskab og forhør dig om, de dækker gruppeforløbet. I de fleste tilfælde skal du selv betale forløbet og så få beløbet refunderet efterfølgende hos dit selskab.

Også til børn og unge

Bemærk vi har også metakognitive børne- unge-grupper i alderen 10-17 år. Læs mere om Børne-unge grupperne

Et eksempel på en deltager fra gruppeforløbet:

Et eksempel er Mads som efter 2 forliste ægteskaber og en fyring fra sit job er begyndt at tænke meget negativt om sig selv. Flere gange dagligt føler han sig som en taber og en dårlig far.

Overbevisningen fylder meget og bliver typisk aktiveret om morgenen når han tænker på, at han ikke ser sine børn så meget som han gerne ville og på hvordan hans tidligere chef ofte påpegede fejl og mangler.

Mads grubler og spekulerer på hvorfor han mon ikke kan finde ud af at holde på et ægteskab og et job. ”Er det fordi jeg er for kedelig?”, ”Er jeg en dårlig far?” eller ”Er det de forkerte jobs og kvinder jeg går efter?”

Tankerne kører i ring og Mads kan sagtens bruge 4-6 timer dagligt på at analysere sin situation og sit eget værd som mand og far. Mads forsøger at vende de negative tanker om sig selv til mere positive tanker men føler ikke rigtig denne øvelse ændrer på noget.


Og det er der god grund til…

Det er lige præcis denne analysering og over-tænkning, der nedbryder Mads’ selvværd. Én negativ overbevisning som f.eks ”Jeg er en dårlig far” er som regel flygtig og har en kortvarig levetid, men grubles der længe over den kan den sagtens fylde hele dagen.

Udover analysen om morgenen forsøger Mads også at straffe sig selv når han laver fejl ved at gruble over hvor dum, grim og klodset han er. Disse grublerier varer typisk også et par timer afhængigt af hvilke fejl Mads laver.

Før han ved af det har han brugt 6-8 timer dagligt på at gruble over sit eget værd og derved grublet sig selv ned i et sort hul uden selvværd. I vores meta-kognitive grupper lærer Mads at mindske de mentale mekanismer der nedbryder selvværdet.

Mads lærer at begrænse sine spekulationer om morgenen og når han laver fejl. I stedet for 6-8 timer dagligt bruger han nu kun ½ time.

Mads indser at han netop ikke bliver mere fejlfri og får mere selvværd af at dvæle ved sine fejl. Ved at spekulere over eget værd og fejl og mangler nedbryder han blot sit selvværd og påfører sig selv symptomer i form af tristhed og håbløshed.

(*) Bemærk, lider du af svær OCD eller svær autisme, anbefales individuelle sessioner. Kontakt os da på 55734849.

Natacha​

For at se denne Youtube video skal du acceptere marketing cookies

Administrer samtykke

Leif

For at se denne Youtube video skal du acceptere marketing cookies

Administrer samtykke

Mette

For at se denne Youtube video skal du acceptere marketing cookies

Administrer samtykke

​Priser for alle aldersgrupper

Se prisliste her

​Tryg og personlig behandling

Lær os bedre at kende

Landsdækkende metakognitive psykologer

Se afdelinger her

Kontakt os såfremt du har spørgsmål

Klik på kontaktknappen her på siden, og du vil se et overblik over vores forskellige afdelinger.

Vi er medlem af​

Det siger vores klienter

"Super profesionelle psykologer, de er vildt dygtige og søde! Har snart haft 12 gange, størstedelen hos Michelle! Hun er super dygtig og har udfordret mig og lært mig, at kunne være menneske igen!"​

- Nikolaj Amtoft Pihlman

"Det har været et berigende kursus i aflæring af 40 års dårlig vane med at forfølge bekymringerne. En øjenåbner for, at jeg selv kan beslutte hvad vej tanker og følelser skal gå..."

- Merry Andresen

“Jeg har det rigtig godt, bedre end jeg har haft
det i mange år! Jeg syntes at det er fantastisk,
at så få behandlinger kan give så meget!
Jeg bruger de værktøjer du har givet mig dagligt.”

- Tidligere klient​

Kontakt Cektos i dag​

Udfyld formularen her på siden og vi vil snarest kontakte dig.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Om klinikken

Som den første klinik i Danmark har vi specialiseret os i metakognitiv terapi til behandling af psykiske lidelser og nervøse tilstande hos børn, unge og voksne.

Vi behandler en bred vifte af klienter med blandt andet depression, angst, spiseforstyrrelser, OCD og PTSD.

Telefontider

Mandag​

09.00 - 14.00

Tirsdag​

09.00 - 14.00​

​​​Onsdag​

09.00 - 14.00

Torsdag​

09.00 - 14.00

Fredag​

09.00 - 12.00

CEKTOS – København

​Borgergade 28, 4. sal

1300 København K - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Aarhus

​Fredens Torv 8, 1. tv

8000 Aarhus C - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Næstved

​Riddergade 7, 1. sal

4700 Næstved - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk