Grib livet – slip angsten

‘Grib livet – slip angsten’ er en podcast om metakognitiv terapi.

I podcasten taler Ditte Okman med en række personer, som ved hjælp af metakognitive øvelser er sluppet af med deres angst og andre psykiske lidelser. Du møder også Pia Callesen, som er klinikchef hos CEKTOS og en af Danmarks førende behandlere indenfor metakognitiv terapi.

Podcastserien er en fortsættelse af serien ’Lev mere, tænk mindre’. Podcasten bygger på bogen af samme navn: ‘Grib livet – slip angsten’ af Pia Callesen.

Vært: Ditte Okman

Produktion: Kontekst & Lyd

Du kan afspille podcasten på din mobil via linksene herunder:

Kom indenfor i terapirummet - ny podcast fra CEKTOS

I denne teaser giver Ditte Okman dig en kort introduktion til, hvad du kan forvente dig af denne podcastserie fra CEKTOS.

Podcastserien er en fortsættelse af serien ’Lev mere, tænk mindre’. Podcasten bygger på bogen af samme navn: ‘Grib livet – slip angsten’ af Pia Callesen.

Episode 1.– Om angst og metakognitiv terapi

I denne episode bliver du klogere på teorien bag metakognitiv terapi. Du møder Pia Callesen, klinikchef hos CEKTOS, og forfatteren bag bogen ’Grib livet – slip angsten’, som denne podcastserie bygger på.

Hun vil dykke ned i, hvad metakognitiv terapi er, hvem den kan hjælpe og præsentere en række konkrete metakognitive øvelser.

Episode 2.– Mød Lene, der bekymrede sig alt for meget

I denne episode møder du Lene, som har haft en lang række diagnoser gennem årene. Fælles for Lenes problemer var, at hun brugte al for lang tid på at gå og bekymre sig. Hør hvordan metakognitiv terapi har hjulpet hende til at slippe bekymringerne, og hvorfor hun anbefaler andre at starte i et lignende forløb.

Episode 3.– Mød Peter, der havde stress og angst

For cirka 10 år siden gik Peter ned med stress og udviklede angst. Han gik både hos en psykolog og en psykiater og blev behandlet med antidepressiv medicin. Men det var først, da han startede på et metakognitivt forløb, at han fik redskaberne til at håndtere sine egne tanker.

Episode 4.– Mød Frey, der havde en fødselsdepression

Frey fik en fødselsdepression kort efter, at hendes søn kom til verden. Hovedet var fyldt med bekymringer om sønnen, som gjorde, at hun ikke kunne sove om natten. Frey udviklede angst, som påvirkede hende så meget, at hun havde svært ved at være der for sin søn.

Hør, hvordan Frey ved hjælp af metakognitive øvelser, har fået styr på tankerne. 

Episode 5.– Mød Rosamunde, der havde stress og tvangstanker

I denne episode møder du Rosamunde, som udviklede stress, tvangstanker og angst på grund af stor usikkerhed på arbejdspladsen.

Hør, hvordan hun har sluppet bekymringerne efter at have været i et metakognitivt forløb hos CEKTOS.

Episode 6.– Mød Vibeke, der havde depressioner og angst

Vibeke har haft en 4-5 store depressioner gennem livet. Hun havde det til sidst så dårligt, at hun udviklede angst og blev indlagt på den lukkede afdeling og gennemgik elektrochok.

Hun ville ønske, at hun dengang havde kendt til metakognitiv terapi, da hun så kun have undgået mange år med mørke perioder.

Episode 7.– Mød Nikolai, der havde det skidt

Nikolai havde tendens til at overtænke tingene.

Med metakognitiv terapi har Nikolai nu fået redskaber til at håndtere sine tanker. Hør hvordan den proces har været for Nikolai i denne episode af ‘Grib livet – slip angsten’.

Episode 8.– Mød Pernille, der blev sygemeldt med stress

I dette afsnit møder du Pernille. En ung kvinde som blev langtidssygemeldt på grund af stress. Hør hvordan hendes liv kom på ret køl igen efter et metakognitivt forløb hos CEKTOS.

Skriv til CEKTOS

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Det siger vores klienter

Super professionelle

"Super profesionelle psykologer, de er vildt dygtige og søde! Har snart haft 12 gange, størstedelen hos Michelle! Hun er super dygtig og har udfordret mig og lært mig, at kunne være menneske igen!"​

- Nikolaj Amtoft Pihlman

Et berigende kursus

"Det har været et berigende kursus i aflæring af 40 års dårlig vane med at forfølge bekymringerne. En øjenåbner for, at jeg selv kan beslutte hvad vej tanker og følelser skal gå..."

- Merry Andresen

Jeg har det rigtig godt

“Jeg har det rigtig godt, bedre end jeg har haft det i mange år! Jeg syntes at det er fantastisk, at så få behandlinger kan give så meget! Jeg bruger de værktøjer du har givet mig dagligt.”

- Tidligere klient​

Allerede efter allerførste gang

“Allerede efter allerførste gang, var min hverdag med en ellers 20 år gammel BED (tvangsoverspisning) fundamentalt forandret.”

- Rikke

Vi er medlem af​

Skriv dig op til Pia Callesens ugentlige blog

Få 3 råd til at styre bekymringer og tilmeld dig Pia Callesens blog direkte i din mailboks hver søndag.

Tilmeld ugentlig blog

CEKTOS – København

​Borgergade 28, 4. sal

1300 København K - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Aarhus

​Fredens Torv 8, 1. tv

8000 Aarhus C - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Næstved

​Riddergade 7, 1. sal

4700 Næstved - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS - Thisted

Toldbodgade 2B, 1. tv.

7700 Thisted - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

Om klinikken

Som den første klinik i Danmark har vi specialiseret os i metakognitiv terapi til behandling af psykiske lidelser og nervøse tilstande hos børn, unge og voksne.

Vi behandler en bred vifte af klienter med blandt andet depression, angst, spiseforstyrrelser, OCD og PTSD.

Telefontider

Mandag​

09.00 - 15.00

Tirsdag​

09.00 - 15.00​

​​​Onsdag​

09.00 - 15.00

Torsdag​

09.00 - 15.00

Fredag​

09.00 - 15.00

fb32  linked-in

dk-ny  swe  no  uk  de  faroe  kinesisk  fr