NYHED: Sund Stress kursus

  • Er du stresset eller måske ved at gå ned med stress?
  • Har du behov for værktøjer til at komme ud af din stresstilstand
  • Bekymrer du dig meget over dine arbejdsopgaver, din nye chef, om at blive fyret, økonomi, osv? Og gør du det i mange timer hver dag, hver uge, hver måned?
  • Bekymrer du dig om din tilstand og tænker at stress er farligt – og skadeligt for dit helbred?

Så er et Metakognitivt stress-forløb noget for dig!

Vi vil præsentere dig for sandheden om stress og give dig en hel ny forståelse og redskaber til at løse problemet!


På kurset lærer du stabile og brugbare strategier så du kan overvinde dine stresssymptomer uanset indre og ydre omstændigheder som f.eks. dårlige arbejdsvilkår, urimelige chefer eller mange livskrav…
Vi vil så at sige vaccinere dig imod stress – også på den lange bane!


I gruppen lærer du effektive redskaber til at overvinde de mekanismer, som er årsag til stress, men faktisk også til mange andre psykologiske problemer. Du vil få indsigt i uhensigtsmæssige mentale strategier, som mange af os bruger, og hvordan du bryder dem.


Den traditionelle forståelse af stress handler ikke om at der er for mange krav i forhold til de ressourcer du har til rådighed. Derfor er den mest udbrede løsning på stress at skære ned på dine krav ved f.eks. at trappe ned på arbejdsopgaver, omlægge sit liv eller sygemelding.


Den metakognitive forståelse af stress er en helt anden. Man kan sagtens blive stresset over 1 krav ligesom 50 krav overhovedet ikke behøver at stresse én. Det er altså ikke mængden af krav i dit liv der er problemet men for meget tænkning omkring kravene. Løsningen er derfor heller ikke at sætte kravene ned men lære strategier til mindre tækning. Det hele handler om mentale strategier hvis du gerne vil skrue ned for din stress.

Hvad er metakognitiv terapi?

Metakognitiv terapi er en helt ny og meget hurtigtvirkende psykologisk metode som handler om at minimere et bestemt kognitivt opmærksomhedssyndrom bestående af mange bekymringer, grublerier og uhensigtsmæssig coping-adfærd, som er grundårsagen til stress og andre psykologiske problematikker. Metoden har vist sig særdeles velegnet til grupper, hvor effekten faktisk har vist sig at være BEDRE end i individuel terapi. Grupperne er meget populære; Vi har haft over 200 klienter igennem forløbet og vores resultater viser, at ca. 80% bliver symptomfrie i løbet at forløbet!

Forløbet er ikke et traditionelt gruppeterapiforløb

I andre metoder handler gruppebehandling typisk om at du skal fortælle om egne tanker og følelser og lytte til andres problemer. Metakognitiv terapi er noget helt andet. Du skal ikke afsløre intime detaljer om dig selv eller forholde dig til andres problemer. Du lærer i stedet at overvinde de mentale mekanismer, der vedligeholder dine stresssymptomer.

Løsningen ud af stress hedder “Detached Mindfulness”. Det er en tilstand hvor du uanset mængden af tanker og krav kan lade dit indre tankestrøm være og give sindet de bedste betingelser for selvregulering. Du kan lære at du selv kan aktivere denne tilstand uanset indre og ydre krav.

Du kan læse mere om metoden her

Effekt af forløbet

Kurset har til hensigt at lære dig at du har kontrol over dine stresssymptomer og få et nyt forhold til symptomerne, øge din livskvalitet og selvværd. Du vil få brugbare redskaber til at overvinde mange tanker der kører i ring og forhindrer dig i at nå dine mål. Metoden involverer ikke, at du skal afsløre intime detaljer om dig selv eller meditere.

Udbytte fra forløbet:

  • Du lærer at identificere triggertanker, dvs. de tanker der typisk starter forlænget tænkning som bekymringer og spekulationer, og dermed stressfølelse
    Du lærer at du har kontrol over dine bekymringer og spekulationer og kan begrænse tiden du bruger på disse processer uanset hvad livet byder (f.eks. dårlige chefer, umulig økonomi, mange krav i dagligdagen)
  • Du lærer at bekymringer og spekulationer – og deraf stresssymptomer – er almindeligt og ufarligt
  • Du møder andre som har lignende udfordringer som dig selv

Læs kommentarer fra tidligere deltagere her

Tilmelding

Bemærk kurset kan bevilges af jobcentre under Paragraf 32 (Lov om aktiv beskæftigelse – LAP stk 2)
Du skal tilmelde dig ved at udfylde tilmeldingsfo​rmularen og sende den til kurser@cektos.dk.

CEKTOS er lige nu gang med at skrive en større international forskningsartikel sammen med manden bag metakognitiv terapi: Prof. Adrian Wells fra Manchester Universitet for yderligere at dokumentere effekten af metoden i grupper, så vi vil før og igennem forløbet forløbet bede dig om adgang til dine scoringsregisteringer til denne artikel. Læs mere her.

Skriv til CEKTOS

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Det siger vores klienter

Super professionelle

"Super profesionelle psykologer, de er vildt dygtige og søde! Har snart haft 12 gange, størstedelen hos Michelle! Hun er super dygtig og har udfordret mig og lært mig, at kunne være menneske igen!"​

- Nikolaj Amtoft Pihlman

Et berigende kursus

"Det har været et berigende kursus i aflæring af 40 års dårlig vane med at forfølge bekymringerne. En øjenåbner for, at jeg selv kan beslutte hvad vej tanker og følelser skal gå..."

- Merry Andresen

Jeg har det rigtig godt

“Jeg har det rigtig godt, bedre end jeg har haft det i mange år! Jeg syntes at det er fantastisk, at så få behandlinger kan give så meget! Jeg bruger de værktøjer du har givet mig dagligt.”

- Tidligere klient​

Allerede efter allerførste gang

“Allerede efter allerførste gang, var min hverdag med en ellers 20 år gammel BED (tvangsoverspisning) fundamentalt forandret.”

- Rikke

Vi er medlem af​

Skriv dig op til Pia Callesens ugentlige blog

Få 3 råd til at styre bekymringer og tilmeld dig Pia Callesens blog direkte i din mailboks hver søndag.

Tilmeld ugentlig blog

CEKTOS – København

​Borgergade 28, 4. sal

1300 København K - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Aarhus

​Fredens Torv 8, 1. tv

8000 Aarhus C - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Næstved

​Riddergade 7, 1. sal

4700 Næstved - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS - Thisted

Toldbodgade 2B, 1. tv.

7700 Thisted - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

Om klinikken

Som den første klinik i Danmark har vi specialiseret os i metakognitiv terapi til behandling af psykiske lidelser og nervøse tilstande hos børn, unge og voksne.

Vi behandler en bred vifte af klienter med blandt andet depression, angst, spiseforstyrrelser, OCD og PTSD.

Telefontider

Mandag​

09.00 - 15.00

Tirsdag​

09.00 - 15.00​

​​​Onsdag​

09.00 - 15.00

Torsdag​

09.00 - 15.00

Fredag​

09.00 - 15.00

fb32  linked-in

dk-ny  swe  no  uk  de  faroe  kinesisk  fr