Artikler​

Metakognitiv gruppeterapi i Odense

CEKTOS kommer over Storebælt!

Som noget helt nyt kan du nu få metakognitiv gruppeterapi i Odense. Vi glæder os til at byde dig velkommen, uanset om du bor på Fyn eller i Jylland.
Forløbet er meget effektivt og kortvarigt og henvender sig til dig der lider af

 • angst, stress, depression, PTSD eller OCD herunder f.eks. helbredsangst, panikangst og socialangst
 • tanker som kører i ring og gør, at du har svært ved at sove og fungere
 • tendens til at spekulere dig selv ned i et ’sort hul’, hvor verden ser sort ud

Hvis du har mistet overblik over, hvad der skal til for at komme ud af situationen, så tilmeld dig metakognitiv gruppeterapi i Odense og Fredericia.

Hvad er metakognitiv terapi?

Metakognitiv terapi er en helt ny og meget hurtigtvirkende psykologisk metode, som handler om at minimere et bestemt kognitivt opmærksomhedssyndrom bestående af mange bekymringer, grublerier og uhensigtsmæssig coping-adfærd, som menes at være årsag til alle psykiske lidelser som f.eks. angst og depression.
Metoden har vist sig særdeles velegnet til grupper, hvor effekten er lige så god som i individuel terapi.
Grupperne er meget populære. Vi har haft tusindvis af deltagere igennem et forløb og forskningsresultaterne viser, at ca. 80% bliver depressions- og angstfri efter et metakognitivt forløb.
CEKTOS er netop i gang med at skrive en større international forskningsartikel sammen med manden bag metakognitiv terapi: Prof. Adrian Wells fra Manchester Universitet, for yderligere at dokumentere effekten af metoden i grupper, så vi vil før og igennem forløbet bede dig om adgang til dine scoringsregisteringer til denne artikel.

Forløbet er ikke et traditionelt gruppeterapiforløb

Metakognitiv terapi er noget helt andet end andre terapeutiske retninger, hvor det som regel handler om at dykke ned i og bearbejde tanker, følelser eller fortiden ved at “tale tingene igennem”. I traditionel gruppeterapi handler det som regel primært om at dele og analysere tanker og følelser med hinanden. I metakognitiv terapi handler det ikke om at sidde i rundkreds og tale om sig selv og lytte til andres problemer. Tværtimod får du konkrete og effektive redskaber til at minimere dine symptomer.


I gruppen lærer du hurtigt og effektivt redskaber til at overvinde de mekanismer, som menes at være årsag til din lidelse. Du vil få indsigt i uhensigtsmæssige mentale strategier og hvordan du bryder dem. Sidst, men ikke mindst vil du erfare, at du ikke er den eneste med vanskeligheder – andre har lignende udfordringer.
Metoden omhandler ingen meditationsøvelser eller fordybelse i egne eller andres tanker og følelser – snarere tværtimod! I sessionerne lærer du at identificere negative “triggertanker”, der typisk afstedkommer bekymring og du erfarer, at du har kontrollen over, hvad du stiller op med disse følelsesladede tanker. I stedet for at spekulere og bekymre dig lærer du at aktivere en bestemt mental tilstand kaldet “detached mindfulness”.

Skal man ikke bearbejde tanker og følelser for at få det bedre?

Mange tror, at det er nødvendigt med en-til-en samtaler og mentale analyser af tanker og følelser for at få det bedre. Andre tror at det er nødvendigt at vende negative tanker til positive eller realistiske tanker. Der er dog ingen entydig forskning, der tyder på, at dette er tilfældet. Snarere tværtimod kan langvarige samtaler, spekulationer og bearbejdning af tanker være med til at fastholde symptomerne. Problemet er ikke urealistisk eller negativ tænkning men for meget tænkning. Løsningen er derfor ikke mere realistisk tænkning, men mindre tænkning!
Du kan læse mere om metoden her

Effekt af forløbet

Kurset har til hensigt at reducere bekymringer og grublerier, øge livskvalitet og selvværd. Du vil få brugbare redskaber til at overvinde negative tanker, der kører i ring og forhindrer dig i at nå dine mål. Forløbet indbefatter en kort præsentation af din egen problemstilling, men det forventes ikke, at du deler intime detaljer. Det er ikke en forudsætning for deltagelse, at du deler din egen problemstilling med resten af holdet, ligesom meditation ikke er en del af forløbet.


Udbytte fra forløbet:

 • Du lærer at identificere triggertanker dvs. de tanker, der typisk starter forlænget tænkning som bekymringer og spekulationer
 • Du lærer, at du har kontrol over dine bekymringer og spekulationer og kan begrænse tiden, du bruger på på disse processer, uanset hvad livet byder
 • Du lærer, at bekymringer og spekulationer er almindeligt og ufarligt
 • Du lærer at holde fokus på de vigtige ting i livet, nå dine drømme og mål samt opretholde dit selvværd
 • Du møder andre som har lignende udfordringer som dig selv

For at kunne deltage på holdet skal du være motiveret for at indgå i en gruppe, og du skal primært lide af stress, angst, depression, PTSD og/eller OCD, herunder feks. helbredsangst, panikangst og socialangst. Hvis du lider af svær psykose eller er akut selvmordstruet, så anbefaler vi individuel terapi.

Hvad koster det?

Et metakognitivt gruppeforløb hos CEKTOS i Odense og Fredericia er på 12 timer den aktuelle pris vil fremgå under tilmeldingsknapperne.
Den gennemsnitlige time pris vil være på ca. 329 kr. hvilket er billigere end den egenbetaling man skal betale på de 12 timers terapi, som en lægehenvisning giver adgang til. Tilmed er der heller ikke venteliste til CEKTOS metakognitive gruppeforløb.

Det med småt

 • Tilmelding er bindende, når formularen er indsendt.
 • Deltagelse er betinget af, at kursusafgiften er betalt inden kursusstart.
 • Ved afmelding før kursusstart beregnes 20 % af kursusafgiften i afmeldingsgebyr. Ved afmelding efter kursusstart tilbagebetales kursusafgiften ikke.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig vores gruppeforløb i Odense. ved at klikke på de blå knapper øverst på siden.
Husk at vi også har metakognitive grupper for børn mellem 10 og 14 år og unge mellem 15 – 18 år. Læs mere her

Skriv til CEKTOS

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Det siger vores klienter

Super professionelle

"Super profesionelle psykologer, de er vildt dygtige og søde! Har snart haft 12 gange, størstedelen hos Michelle! Hun er super dygtig og har udfordret mig og lært mig, at kunne være menneske igen!"​

- Nikolaj Amtoft Pihlman

Et berigende kursus

"Det har været et berigende kursus i aflæring af 40 års dårlig vane med at forfølge bekymringerne. En øjenåbner for, at jeg selv kan beslutte hvad vej tanker og følelser skal gå..."

- Merry Andresen

Jeg har det rigtig godt

“Jeg har det rigtig godt, bedre end jeg har haft det i mange år! Jeg syntes at det er fantastisk, at så få behandlinger kan give så meget! Jeg bruger de værktøjer du har givet mig dagligt.”

- Tidligere klient​

Allerede efter allerførste gang

“Allerede efter allerførste gang, var min hverdag med en ellers 20 år gammel BED (tvangsoverspisning) fundamentalt forandret.”

- Rikke

Vi er medlem af​

Skriv dig op til Pia Callesens ugentlige blog

Få 3 råd til at styre bekymringer og tilmeld dig Pia Callesens blog direkte i din mailboks hver søndag.

Tilmeld ugentlig blog

CEKTOS – København

​Borgergade 28, 4. sal

1300 København K - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Aarhus

​Fredens Torv 8, 1. tv

8000 Aarhus C - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Næstved

​Riddergade 7, 1. sal

4700 Næstved - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS - Thisted

Toldbodgade 2B, 1. tv.

7700 Thisted - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

Om klinikken

Som den første klinik i Danmark har vi specialiseret os i metakognitiv terapi til behandling af psykiske lidelser og nervøse tilstande hos børn, unge og voksne.

Vi behandler en bred vifte af klienter med blandt andet depression, angst, spiseforstyrrelser, OCD og PTSD.

Telefontider

Mandag​

09.00 - 15.00

Tirsdag​

09.00 - 15.00​

​​​Onsdag​

09.00 - 15.00

Torsdag​

09.00 - 15.00

Fredag​

09.00 - 15.00

fb32  linked-in

dk-ny  swe  no  uk  de  faroe  kinesisk  fr