Emetofobi (fobi mod at kaste op)

Emetofobi er en specifik fobi, hvor personen er meget bange for at kaste op. Kun få med emetofobi er bange for at andre skal kaste op. Mennesker med emetofobi har ofte meget sikkerheds- og undgåelsesadfærd, hvilket fører til store begrænsninger i livet.

Hvordan kommer emetofobi til udtryk?

Personer med emetofobi har sikkerheds- og undgåelsesadfærd hvilket kommer til udtryk gennem undvigelse af offentlig transport, offentlige toiletter, fester, undgåelse af sociale sammenhæng fx skole, arbejde.

Personen kan være meget nøje med håndtering af fødevarer, skyller fx frugt og grønsager ekstra mange gange. Der ses ofte undgåelse af fødevarer såsom kylling og skaldyr, eller undgåelse restauranter eller buffeter hvor maden kan vare forurenet. Det er også almindeligt, at kvinder med emetofobi undgår at blive gravide for at undgå symptomer som kvalme og opkast.


Videre kan emetofobi vare relateret med angst og/eller panikangst i relation til at blive udsat for det man er bange for fx at gå til en middag eller lignende eller når man mærker kvalme.

Hvordan behandler man emetofobi?

I kognitiv adfærdsterapi går man igennem eksponering trinvis der man udfordrer dem ting man undgår pga. fobien, der man starter med det som ikke er så svært og øger sværhedsgraden.

En anden effektiv behandlingsform er metakognitiv terapi, der personen erfarer at han/hun har kontrollen over sine handlinger uanset tanker og følelser.

​Priser for alle aldersgrupper

Se prisliste her

​Tryg og personlig behandling

Lær os bedre at kende

Landsdækkende metakognitive psykologer

Se afdelinger her

​Book tid nu - nemt og hurtigt!

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakt os såfremt du har spørgsmål

Klik på kontaktknappen her på siden, og du vil se et overblik over vores forskellige afdelinger.

Vi er medlem af​

Det siger vores klienter

"Super profesionelle psykologer, de er vildt dygtige og søde! Har snart haft 12 gange, størstedelen hos Michelle! Hun er super dygtig og har udfordret mig og lært mig, at kunne være menneske igen!"​

- Nikolaj Amtoft Pihlman

"Det har været et berigende kursus i aflæring af 40 års dårlig vane med at forfølge bekymringerne. En øjenåbner for, at jeg selv kan beslutte hvad vej tanker og følelser skal gå..."

- Merry Andresen

“Jeg har det rigtig godt, bedre end jeg har haft det i mange år! Jeg syntes at det er fantastisk, at så få behandlinger kan give så meget! Jeg bruger de værktøjer du har givet mig dagligt.”

- Tidligere klient​

“Allerede efter allerførste gang, var min hverdag med en ellers 20 år gammel BED (tvangsoverspisning) fundamentalt forandret.”

- Rikke

Kontakt Cektos i dag​

Udfyld formularen her på siden og vi vil snarest kontakte dig.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Om klinikken

Som den første klinik i Danmark har vi specialiseret os i metakognitiv terapi til behandling af psykiske lidelser og nervøse tilstande hos børn, unge og voksne.

Vi behandler en bred vifte af klienter med blandt andet depression, angst, spiseforstyrrelser, OCD og PTSD.

Telefontider

Mandag​

09.00 - 14.00

Tirsdag​

09.00 - 14.00​

​​​Onsdag​

09.00 - 14.00

Torsdag​

09.00 - 14.00

Fredag​

09.00 - 12.00

CEKTOS – København

​Borgergade 28, 4. sal

1300 København K - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Aarhus

​Fredens Torv 8, 1. tv

8000 Aarhus C - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS – Næstved

​Riddergade 7, 1. sal

4700 Næstved - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk

CEKTOS - Thisted

Tolbodgade 2B, 1. tv.

7700 Thisted - Find vej

Tlf.: 55 73 48 49
E-mail: info@cektos.dk