Meta-Kognitive grupper for Gravide

Tilmeld gruppe i København
“Er mit barn sundt og raskt?” 
”Bliver jeg en god mor?”
”Jeg er bange for smerterne ved fødslen!”
”Det er min skyld hvis noget går galt!”
”Jeg skal holde øje med min krop og hele tiden mærke efter om alt er ok!”
”Mine negative tanker og følelser påvirker min baby! Jeg skal tænke sunde positive tanker.”
”Jeg skal give op på en masse gode ting i mit liv”
”Jeg er bange for at have ansvaret for et andet menneske”

Disse og mange andre spørgsmål farer ofte gennem hovedet på dig under en graviditet. De fleste af disse tanker forsvinder hurtigt igen, men hvis nogle af tankerne bliver hængende og du begynder at gruble over dem og bearbejde dem og måske endda forsørger at tvinge dem ud af dit hovede, så kan resultatet være ubehag, angst og måske kulminere i en fødselsdepression.

Det er langt fra den start, som nogle af os ønsker os på den store glæde, som det bør være, at få et lille barn.

Derfor tilbyder CEKTOS nu som den eneste psykologklinik et effektivt metakognitivt gruppeforløb, som er specifikt målrettet til dig som venter barn.

Dette 6-ugers forløb er skræddersyet til dig der har mange bekymringer omkring det næste skridt i livet: at få et barn.

Det er normalt at være nervøs og at have mange bekymringstanker før, under og efter en graviditet. For nogle fylder de negative tanker så meget, at man begynder at sætte en masse begrænsninger for sig selv og oplever en forringet livskvalitet.

Det er en tid hvor kroppen gennemgår en masse forandringer. Der vil uundgåeligt opstå tanker omkring, hvad der f.eks. sker i den gravide krop, bekymringer for om barnet nu vokser normalt i maven, hvordan fødslen vil gå, fremtidige livsændringer osv. Det kan også være, at man planlægger at blive gravid, men ikke tør at kaste sig ud i det pga. angsten for f.eks. at føde.

F.eks. begynder man at:

 • holde mere øje med eventuelle symptomer i kroppen
 • bruge mange strategier og mental energi for at berolige sig selv
 • blive bange for at ”smitte” sit barn med “dårlig energi”, så derfor prøver man at fjerne negativiteten
 • undgår situationer
 • være overoptaget af kost og sundhed


Problemet med al denne tankehåndtering er, at det kan øge risikoen for at du udvikler problemstilstande som f.eks. angst, depression og OCD, hvilket kan belaste dig før, under og efter din graviditet.

Vi mødes 6 gange à 2 timer i København.

På dette forløb vil du lære hvordan du selv kan styre og tøjle dine bekymringer før, under og efter graviditeten, så du kan bevare dit overskud til dig selv og dit barn, være mere nærværende samt  blive mere robust til at håndtere livets udfordringer.

Efter kurset vil du:

 • Vide at negative eller katastrofetanker er helt normalt og noget alle gravide har
 • Lære at du 100% selv kan styre den tid du bruger på disse tanker, dvs. dine bekymringer
 • Lære at selvom bekymringer føles meget ubehagelige og sagtens kan afstedkomme stress, angst og søvnproblemer er de helt ufarlige.
 • Lære at det ikke nytter at bekymre sig. Det er udelukkende spild af tid og det tager dit fokus, overskud og nærvær
 • Efterfølgende kan du blive optaget i en lukket Facebook gruppe hvor de der har gennemført et metakognitivt forløb hos CEKTOS kan hjælpe og støtte hinanden i brugen af de nye metoder, så de bliver fuldt integrerede i hverdagen.

Metakognitiv gruppeterapi indeholder:

 • 6 gange 2 timer hver uge – i alt 12 sessioner for 3750,- kr
 • Test der måler dine symptomer løbende så du selv kan følge din udvikling
 • Din egen personlige problemformulering, hvor du kan få et overblik over dine strategier og vejen ud af stress, angst og depression
 • En lydfil som hjælper dig med at træne din opmærksomhed
 • Hjemmeopgaver mellem hver mødegang
 • En plan for hvordan du undgår tilbagefald
 • Adgang til lukket Facebookforum for tidligere deltagere metakognitive gruppeforløb


Pris:

Prisen for hele forløbet er 3.750, hvilket er en smule billigere end den egenbetaling, du ellers skal betale for terapi via lægehenvisning. Prisen pr. time er 312,50 kr. og dermed lavere end de typisk 336,36 kr. som egenbetalingen ved lægehenvist psykologhjælp koster.

Samtidig slipper du for lange ventelister og du bliver behandlet med en af de allermest effektive psykologiske metoder.

Det med småt:

 • Du accepterer nedenstående betingelser ved tilmelding:
 • Tilmelding er bindende, når formularen er indsendt.
 • Deltagelse er betinget af, at kursusafgiften er betalt inden kursusstart
 • Ved afmelding før kursusstart beregnes 20 % af kursusafgiften i afmeldingsgebyr. Ved afmelding efter kursusstart tilbagebetales kursusafgiften ikke.

 • “Jeg har det rigtig godt, bedre end jeg har haft
  det i mange år! Jeg syntes at det er fantastisk,
  at så få behandlinger kan give så meget!
  Jeg bruger de værktøjer du har givet mig dagligt.”

  Tidligere klient
 • "Trigger-tankerne popper jævnligt op - men uden at jeg bruger
  en masse kræfter på dem - føler jeg begynder at kunne "styre dem".
  Altså at have tankerne men uden at bruge kræfter på dem - at lade
  dem passerer som skyer :) :) :) føler jeg er på rette vej :) og er dig
  virkelig taknemmelig over at din hjælp :)"

  Tidligere klient
 • "Jeg har haft meget glæde af forløbet og er blevet
  god til at bekymre mig mindre"

  Tidligere klient
 • "Det har været meget omvendt af al det jeg har lært hidtil og
  jeg glæder mig til at bruge det resten af livet og komme ud af
  angsten for angsten. Tak for gode og lærerige dage"

  Tidligere klient
 • "Til at starte var jeg skeptisk over at noget så enkelt skulle kunne
  gøre en forskel. Men jeg kan nu konstatere at metoden virkelig
  har ændret mit liv i en meget positiv retning! Fantastisk!"

  Tidligere klient
 • "Metakognitiv Terapi: Glem alt om psykologiens traditionelle metoder. Et budskab der er så enkelt og alligevel så svært at mestre - men det kan lade sig gøre for alle hvis man har viljen og evnen til at se tingene på en HELT NY måde"

  Hans-Henrik Thomsen
 • "Fantastisk tilgang til psyken og fantastisk hjælp til at arbejde mere effektivt med opgaver og uden at brænde ud. Jeg glæder mig til den bliver endnu mere udbredt i Danmark."

  Malene Boisen Hansen
 • "Stor hjælp. Yderst professionelle."

  Trine Trasbo
 • "Jeg har lige afsluttet et Metakognitivt gruppeforløb hos cektos, og vil bare sige at det er alle pengene værd."

  Laila Søe Rasmussen
 • Lige nu Kort ventetid uden brug af henvisning fra lægen
 • "Et forløb hos Cektos i grupper kan varmt anbefales - har lige afsluttet et gruppeforløb hos Carsten Juul og allerede efter første gang (2x1 lektion) var der store forbedringer - det er alle pengene værd!"

  Helle Frost Nielsen
 • "En anderledes tankegang. Allerede 1. gang var der en bedring hos mig. Super:-)"

  Jette Rasmussen
 • "Utroligt hvad de kan udrette på kort tid. Jeg kan kun give CEKTOS de bedste anbefalinger." Linda Johansson
 • "Kan varmt anbefales"

  Anette Arvidson Blom
 • "Når man i offentligt regi, skal vente 4-6 mdr. på terapi forløb - så er det vel nok godt, der findes så super godt meta forløb hos jer

 • Super profesionelle psykologer, de er vildt dygtige og søde! Har snart haft 12 gange, størstedelen hos Michelle! Hun er super dygtig og har udfordret mig og lært mig, at kunne være menneske igen! Jeg vil til enhver tid anbefale dem

  Nikolaj Amtoft Pihlman
 • "Jeg har netop afsluttet et gruppeforløb hos Cektos. Jeg havde høje forventninger til forløbet og synes bestemt, at de er blevet indfriet. Jeg har indset, hvilke mekanismer der har bevirket, at jeg har spændt ben for mig selv i forhold til at bekymre mig ALT for meget, om mange ret ligegyldige ting. Det er ikke en proces der er slut endnu, men nu har jeg værktøjet til, at fortsætte med at give bekymringerne baghjul og leve i nuet, for det er der livet skal leves!"

  Ann Skovgaard Worm
 • "I dag har jeg afsluttet mit forløb hos Cektos, jeg er ovenud lykkelig for at jeg valgte at følge den anbefaling jeg fik af en ven, til netop at gøre brug af jer. I starten var jeg meget skeptisk da jeg efterhånden har prøvet alt for at få bugt med angst, som var blevet altoverskyggende i mit liv. Efter 7 samtaler med jeres dygtige psykolog Maiken Lykke Christensen har jeg fået livsglæden tilbage, værktøjer til at håndtere mine udfordringer og angsten styrer ikke mit liv mere. Det fantastiske ved jer er at det ikke bare er en snak man kommer for at få, hos jer bliver man udfordret så det kan mærkes, og jeres træningsværktøjer gør det helt åbenlyst for en at man rent faktisk selv er herre over sin krop og tanker OG så sætter i gerne hele kontoret i spil for at hjælpe en - hils jeres søde kontordame og sig tak fordi hun ville bruge hendes gode tid på at være en del af mine træningsforløb ☺️ TAK for et fantastisk forløb og tak til dig Maiken, du er super dygtig"

  Ann Skovgaard Worm
 • "Det var den rigtige løsning for mig, og cektos hjalp mig igennem min daværende situation, da jeg havde mest brug for det ;-) I dag er jeg en hel masse meta kognitive strategier rigere og har dermed nemmere ved at tackle vanskelige situationer :-)"

  Julia Toft