Metakognitiv gruppeterapi i Odense og Fredericia

Tider og tilmeld i Odense
Tider og tilmeld i Fredericia

CEKTOS kommer over Storebælt!
Som noget helt nyt kan du nu få metakognitiv gruppeterapi i Odense og Fredericia. Vi glæder os til at byde dig velkommen, uanset om du bor på Fyn eller i Jylland.

Forløbet er meget effektivt og kortvarigt og henvender sig til dig der lider af

 • angst, stress, depression, PTSD eller OCD herunder f.eks. helbredsangst, panikangst og socialangst
 • tanker som kører i ring og gør, at du har svært ved at sove og fungere
 • tendens til at spekulere dig selv ned i et ’sort hul’, hvor verden ser sort ud

Hvis du har mistet overblik over, hvad der skal til for at komme ud af situationen, så tilmeld dig metakognitiv gruppeterapi i Odense og Fredericia.

Hvad er metakognitiv terapi?

Metakognitiv terapi er en helt ny og meget hurtigtvirkende psykologisk metode, som handler om at minimere et bestemt kognitivt opmærksomhedssyndrom bestående af mange bekymringer, grublerier og uhensigtsmæssig coping-adfærd, som menes at være årsag til alle psykiske lidelser som f.eks. angst og depression.

Metoden har vist sig særdeles velegnet til grupper, hvor effekten er lige så god som i individuel terapi.

Grupperne er meget populære. Vi har haft tusindvis af deltagere igennem et forløb og forskningsresultaterne viser, at ca. 80% bliver depressions- og angstfri efter et metakognitivt forløb.

CEKTOS er netop i gang med at skrive en større international forskningsartikel sammen med manden bag metakognitiv terapi: Prof. Adrian Wells fra Manchester Universitet, for yderligere at dokumentere effekten af metoden i grupper, så vi vil før og igennem forløbet bede dig om adgang til dine scoringsregisteringer til denne artikel.

Forløbet er ikke et traditionelt gruppeterapiforløb

Metakognitiv terapi er noget helt andet end andre terapeutiske retninger, hvor det som regel handler om at dykke ned i og bearbejde tanker, følelser eller fortiden ved at “tale tingene igennem”. I traditionel gruppeterapi handler det som regel primært om at dele og analysere tanker og følelser med hinanden. I metakognitiv terapi handler det ikke om at sidde i rundkreds og tale om sig selv og lytte til andres problemer. Tværtimod får du konkrete og effektive redskaber til at minimere dine symptomer.

I gruppen lærer du hurtigt og effektivt redskaber til at overvinde de mekanismer, som menes at være årsag til din lidelse. Du vil få indsigt i uhensigtsmæssige mentale strategier og hvordan du bryder dem. Sidst, men ikke mindst vil du erfare, at du ikke er den eneste med vanskeligheder – andre har lignende udfordringer.

Metoden omhandler ingen meditationsøvelser eller fordybelse i egne eller andres tanker og følelser – snarere tværtimod! I sessionerne lærer du at identificere negative “triggertanker”, der typisk afstedkommer bekymring og du erfarer, at du har kontrollen over, hvad du stiller op med disse følelsesladede tanker. I stedet for at spekulere og bekymre dig lærer du at aktivere en bestemt mental tilstand kaldet “detached mindfulness”.

Skal man ikke bearbejde tanker og følelser for at få det bedre?

Mange tror, at det er nødvendigt med en-til-en samtaler og mentale analyser af tanker og følelser for at få det bedre. Andre tror at det er nødvendigt at vende negative tanker til positive eller realistiske tanker. Der er dog ingen entydig forskning, der tyder på, at dette er tilfældet. Snarere tværtimod kan langvarige samtaler, spekulationer og bearbejdning af tanker være med til at fastholde symptomerne. Problemet er ikke urealistisk eller negativ tænkning men for meget tænkning. Løsningen er derfor ikke mere realistisk tænkning, men mindre tænkning!

Du kan læse mere om metoden her

Effekt af forløbet

Kurset har til hensigt at reducere bekymringer og grublerier, øge livskvalitet og selvværd. Du vil få brugbare redskaber til at overvinde negative tanker, der kører i ring og forhindrer dig i at nå dine mål. Metoden involverer ikke, at du skal afsløre intime detaljer om dig selv eller meditere.

Udbytte fra forløbet:

 • Du lærer at identificere triggertanker dvs. de tanker, der typisk starter forlænget tænkning som bekymringer og spekulationer
 • Du lærer, at du har kontrol over dine bekymringer og spekulationer og kan begrænse tiden, du bruger på på disse processer, uanset hvad livet byder
 • Du lærer, at bekymringer og spekulationer er almindeligt og ufarligt
 • Du lærer at holde fokus på de vigtige ting i livet, nå dine drømme og mål samt opretholde dit selvværd
 • Du møder andre som har lignende udfordringer som dig selv

For at kunne deltage på holdet skal du være motiveret for at indgå i en gruppe, og du skal primært lide af stress, angst, depression, PTSD og/eller OCD, herunder feks. helbredsangst, panikangst og socialangst. Hvis du lider af svær psykose eller er akut selvmordstruet, så anbefaler vi individuel terapi.

Hvad koster det?

Et metakognitivt gruppeforløb hos CEKTOS i Odense og Fredericia er på 12 timer og koster 3.950 kr.

Det svarer til en gennemsnitlig time pris på 329 kr. hvilket er billigere end den egenbetaling man skal betale på de 12 timers terapi, som en lægehenvisning giver adgang til. Tilmed er der heller ikke venteliste til CEKTOS metakognitive gruppeforløb.

Det med småt

 • Tilmelding er bindende, når formularen er indsendt.
 • Deltagelse er betinget af, at kursusafgiften er betalt inden kursusstart.
 • Ved afmelding før kursusstart beregnes 20 % af kursusafgiften i afmeldingsgebyr. Ved afmelding efter kursusstart tilbagebetales kursusafgiften ikke.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig vores gruppeforløb i Odense og Fredericia ved at klikke på de blå knapper øverst på siden.

Husk at vi også har metakognitive grupper for børn mellem 9 og 14 år og unge mellem 15 – 18 år. Læs mere her

 • “Jeg har det rigtig godt, bedre end jeg har haft
  det i mange år! Jeg syntes at det er fantastisk,
  at så få behandlinger kan give så meget!
  Jeg bruger de værktøjer du har givet mig dagligt.”

  Tidligere klient
 • "Trigger-tankerne popper jævnligt op - men uden at jeg bruger
  en masse kræfter på dem - føler jeg begynder at kunne "styre dem".
  Altså at have tankerne men uden at bruge kræfter på dem - at lade
  dem passerer som skyer :) :) :) føler jeg er på rette vej :) og er dig
  virkelig taknemmelig over at din hjælp :)"

  Tidligere klient
 • "Jeg har haft meget glæde af forløbet og er blevet
  god til at bekymre mig mindre"

  Tidligere klient
 • "Det har været meget omvendt af al det jeg har lært hidtil og
  jeg glæder mig til at bruge det resten af livet og komme ud af
  angsten for angsten. Tak for gode og lærerige dage"

  Tidligere klient
 • "Til at starte var jeg skeptisk over at noget så enkelt skulle kunne
  gøre en forskel. Men jeg kan nu konstatere at metoden virkelig
  har ændret mit liv i en meget positiv retning! Fantastisk!"

  Tidligere klient
 • "Metakognitiv Terapi: Glem alt om psykologiens traditionelle metoder. Et budskab der er så enkelt og alligevel så svært at mestre - men det kan lade sig gøre for alle hvis man har viljen og evnen til at se tingene på en HELT NY måde"

  Hans-Henrik Thomsen
 • "Fantastisk tilgang til psyken og fantastisk hjælp til at arbejde mere effektivt med opgaver og uden at brænde ud. Jeg glæder mig til den bliver endnu mere udbredt i Danmark."

  Malene Boisen Hansen
 • "Stor hjælp. Yderst professionelle."

  Trine Trasbo
 • "Jeg har lige afsluttet et Metakognitivt gruppeforløb hos cektos, og vil bare sige at det er alle pengene værd."

  Laila Søe Rasmussen
 • Lige nu Kort ventetid uden brug af henvisning fra lægen
 • "Et forløb hos Cektos i grupper kan varmt anbefales - har lige afsluttet et gruppeforløb hos Carsten Juul og allerede efter første gang (2x1 lektion) var der store forbedringer - det er alle pengene værd!"

  Helle Frost Nielsen
 • "En anderledes tankegang. Allerede 1. gang var der en bedring hos mig. Super:-)"

  Jette Rasmussen
 • "Utroligt hvad de kan udrette på kort tid. Jeg kan kun give CEKTOS de bedste anbefalinger."Linda Johansson
 • "Kan varmt anbefales"

  Anette Arvidson Blom
 • "Når man i offentligt regi, skal vente 4-6 mdr. på terapi forløb - så er det vel nok godt, der findes så super godt meta forløb hos jer

 • Super profesionelle psykologer, de er vildt dygtige og søde! Har snart haft 12 gange, størstedelen hos Michelle! Hun er super dygtig og har udfordret mig og lært mig, at kunne være menneske igen! Jeg vil til enhver tid anbefale dem

  Nikolaj Amtoft Pihlman
 • "Jeg har netop afsluttet et gruppeforløb hos Cektos. Jeg havde høje forventninger til forløbet og synes bestemt, at de er blevet indfriet. Jeg har indset, hvilke mekanismer der har bevirket, at jeg har spændt ben for mig selv i forhold til at bekymre mig ALT for meget, om mange ret ligegyldige ting. Det er ikke en proces der er slut endnu, men nu har jeg værktøjet til, at fortsætte med at give bekymringerne baghjul og leve i nuet, for det er der livet skal leves!"

  Ann Skovgaard Worm
 • "Det var den rigtige løsning for mig, og cektos hjalp mig igennem min daværende situation, da jeg havde mest brug for det ;-) I dag er jeg en hel masse meta kognitive strategier rigere og har dermed nemmere ved at tackle vanskelige situationer :-)"

  Julia Toft